Zdravější a hladší pleť díky využití světla

Stav naší pokožky je úzce spojený s naším celkovým zdravím. K péči o naše zdraví včetně zdraví pokožky pochopitelně patří správná výživa. Věděli jste ale, že k výživě nepatří jen a pouze stravování a případně doplňky stravy, kterým lidé běžně věnují nejvíce pozornosti?

Ke správné výživě totiž také nepostradatelně patří světlo a s ním spojená “světelná hygiena".

Se světlem je naše tělo v kontaktu každý den a potřebuje ho pro své optimální fungování. Vystavování se světlu o určitých vlnových délkách spouští v našem těle celou plejádu biochemických procesů, které jsou pro naše zdraví včetně zdraví pokožky naprosto klíčové.

Problém nastává ve chvílí, kdy se jako lidé žijící v moderní společnosti vystavujeme ve velké míře umělému osvětlení, kterému často chybí vlnové délky, které pro své zdraví potřebujeme.

Naštěstí dnes existují velice efektivní řešení, kterými můžeme tento nedostatek vyrovnat, a právě to je hlavním tématem tohoto článku.

 

 

Proč pouze strava a kolagenní doplňky stravy nestačí?

Lidé jsou běžně zvyklí se o svoji pokožku starat prostřednictvím různých dermatologických a kosmetických doplňků ve formě krémů a olejů nebo volí specifické aminokyseliny či kolagen, pomocí kterých sice dodají pokožce potřebné stavební bloky pro její obnovu a výživu, ale bohužel se často nedočkají očekávaného efektu v dostatečné míře.

A proč že to tak je? Uniká lidem snad nějaká podstatná část skládačky?

Odpovědí je, že lidem chybí schopnost aktivovat syntézu kolagenu, ke které je potřeba právě zmiňované světlo, a to ne jen tak ledajaké, ale světlo o specifické vlnové délce, jako je světlo červené a blízké infračervené.

Jsou to právě tyto typy vlnových délek, které nám díky životě ve vnitřních prostorách chybí a není potom divu, že naše pokožka nevypadá tak, jako bychom si představovali.

 

 

Červené a blízké infračervené světlo a jeho skoro až neuvěřitelné účinky

Díky zájmu vědy o červené a blízké infračervené záření, došlo k zjištění, že má opravdu širokospektrální a omlazující účinky na naše zdraví, čehož nyní, díky moderní technologii, využívají lidé po celém světě a těší se ze skvělých výsledků. Pro více informací o těchto efektech se podívejte na stránku "Účinky a studie".

 

 

Vzhled pokožky

Zjistilo se, že terapeutické využití červeného a blízkého infračerveného záření je bezpečnou metodou pro omlazování pleti, snížení vrásek, jemných linek, zvýšení hustoty kolagenu a odstranění viditelných jizev tím, že působením světla dochází ke spuštění obnovy buněk, zvýšení syntézy kolagenu, elastinu a nastartování omlazujících procesů. (R)

 

Snížení zánětlivosti

Další velice podstatný efekt těchto typů vlnových délek, je snižování chronické či akutní zánětlivosti, a to nejen pokožky! V praxi to znamená, že terapeutickým zařazováním červeného a infračerveného záření můžete velice účinně podpořit hojení ran, popálenin a taky dokonce zmírnit poškození kůže vyvolané UV zářením nebo u různých autoimunitních nebo bakteriálních onemocnění, jako je Vitiligo nebo akné. (R)

  

Akné

Akné je velice rozšířená kožní porucha, který postihuje velké procento dospívajících a není výjimkou, že se objevuje až do dospělosti. Nejedná se přitom o závažný problém ohrožující na životě, ale bohužel negativně ovlivňuje náš sociální život.

Antibiotika a běžně předepisované léky mnohdy nefungují a dostávají člověka do začarovaného kruhu naděje a zklamání, kdy stále hledá účinnou strategii, která by pomohla.

Možným řešením je využití léčebného potenciálu červeného a blízkého infračerveného záření, které ve studiích vedlo k výraznému zlepšení stavu pokožky u lidí trpících středně těžkým akné, snížením zánětu a hojením jizev. (R)

 

Snižování celulitidy

Jeden z mnoha dalších efektů červeného a blízkého infračerveného záření je snižování celulitidy, což ocení zejména ženy, kterým může celulitida snižovat sebevědomí a pozitivní sebeobraz.

Celulitida vzniká v důsledku kombinace nezdravého kolagenu a elastinu ve vrstvách pokožky, kde se navíc hromadí tuk v tukových buňkách. Červené a blízké infračervené světlo proti celulitidě bojuje tím, že na jedné straně zvyšuje produkci kolagenu a elastinu a na druhé straně podporuje zdraví cév a kapilár, které následně transportují více krve do dané oblasti.

Pozitivní účinky na snížení celulitidy se ukázaly již v několika studiích. (R, R, R, R, R)

 

 

Dopřejte si zmiňované účinky z pohodlí domova!

Proto, abyste mohli využívat benefitů červeného a infračerveného záření, nemusíte navštěvovat speciální kliniky nabízející tyto služby, ale můžete zmíněných benefitů dosahovat z pohodlí domova pomocí u nás i ve světě čím dál více populárnějších zařízení, kterými jsou LED panely.

Profesionální LED panely MITO LIGHT®, generující červené a blízké infračervené záření ve vyrovnaném poměru 1:1, nabízí zcela unikátní možnost, jak můžete podporovat zdraví vaší pokožky z různých úrovní, a to s velice příjemnou nadhodnotou, kterou je podpora celkového zdraví a energie. Pozitivních efektů je opravdu spoustu, podívejte se na naši stránku "Účinky a studie", kde je vše přehledně vysvětlené.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz